HÄRKÄRUUKKU
6-8 annosta
1 kg naudan suikalelihaa ( pihvikarjan )
30 g rasvaa
150 g sipulia suikaleina tai kuutioina
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
150 g paprikaa
150 g hillosipulia
50 g tomaattipyrettä
300 g smetanaa
4 dl ruokakermaa
suolaa, mustapippurirouhetta, hienonnettua valkopippuria, timjamia
VALMISTUS:
Ruskista lihasuikaleet, freesaa sipulit ja valkosipulit, laita uunivuokaan lihat,sipulit ja pannun huuhdelientä niin, että tuotteet peittyvät. Lisää mausteita. Anna hautua uunissa 200 asteessa kunnes lihat ovat pehmeitä ( 1-1,5 tuntia ), Lisää kuutioitu paprika, hillosipulit, tomaattipyree, smetena ja ruokakerma, Sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kuumenna vielä uunissä n. 20 minuuttia, kunnes ruoka on kuumaa. Tarjoa riisin, pastan tai perunan kanssa esim. ruukussa.
Maku ruoassa saa olla tulinen maun mukaan.