Open menu

Härkäruukku

ANNOKSIA:

VALMISTUSAIKA:

Valmistusohje:

HÄRKÄRUUKKU

6-8 annosta

 

1 kg naudan suikalelihaa ( pihvikarjan )

30 g rasvaa

150 g sipulia suikaleina tai kuutioina

3 valkosipulin kynttä hienonnettuna

150 g paprikaa

150 g hillosipulia

50 g tomaattipyrettä

300 g smetanaa

4 dl ruokakermaa

suolaa, mustapippurirouhetta, hienonnettua valkopippuria, timjamia

 

VALMISTUS:

Ruskista lihasuikaleet, freesaa sipulit ja valkosipulit, laita uunivuokaan lihat,sipulit ja pannun huuhdelientä niin, että tuotteet peittyvät. Lisää mausteita. Anna hautua uunissa 200 asteessa kunnes lihat ovat pehmeitä ( 1-1,5 tuntia ), Lisää kuutioitu paprika, hillosipulit, tomaattipyree, smetena ja ruokakerma, Sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kuumenna vielä uunissä n. 20 minuuttia, kunnes ruoka on kuumaa. Tarjoa riisin, pastan tai perunan kanssa esim. ruukussa.

Maku ruoassa saa olla tulinen maun mukaan.

Härkäruukku
conect